Osnovna glazbena skola
Primary Music School
NOVI TRAVNIK

Festival djecje glazbe
"Dok tece Lasva"


Novi Travnik, Busovaca, Nova Bila, Vitez
14. veljace 1996Children's Festival
"As long as the Lasva flows"


Novi Travnik, Busovaca, Nova Bila, Vitez
February 14, 1996

Na Valentinovo (14. veljace) organiziramo Festival djecje glazbe pod popularnim nazivom "Dok tece Lasva" koji su pripremili nastavnici i ucenici nase skole sa razlogom da nasoj, ratom napacenoj djeci, pruzimo tracak radosti. Imamo cvrstu volju da napravimo nesto lijepo i sto ce trajati, kako i sam naziv kaze, dok tece Lasva.

Festival ce se odrzavati u sve cetiri opcine Lasvanske doline (Busovaci, Novoj Biloj, Vitezu i Novom Travniku). Uz odgovarajucu moralnu i financijsku potporu festival se moze reprizirati i u mnogim drugim mjestima Herceg-Bosne i Hrvatske za sta vec postoje nacelni dogovori (Mostar i Split).

Kako vec postoje sve pretpostavke da ce glazbeni dio imati razinu kvaliteta konkurentnu slicnim festivalima koje smo gledali na HRT, to nam ostaje da odjecom, scenom i organizacijom festivala pokusamo dostici razinu koja bi trebala da i slikovitoscu zadovolji spomenute kriterije. U tom slucaju festival predstavlja i promidzbu naseg grada i svih onih koji budu ovu manifestaciju pomogli.

Generalni pokrovitelj festivala je Opcinsko poglavarstvo Novog Travnika, a nadamo se i Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta Heceg-Bosne. U sponzorstvo se ukljucuje i Hrvatska komisija za UNESCO, a zatrazeno je sponzorstvo i od "unesco - projekt - schulen" iz Njemacke.

Ovim putem pozivamo sve one koji to mogu i zele da budu sponzori nasem i svom festivalu u svrhu promidzbe grada, glazbene skole i sebe samoga.

Direktor festivala:
Tamara Barabas


Damir.Mrkonjic@st.carnet.hr